Prajitura cu fructe si glazura

Printeaza

 Prajitura cu fructe si glazura din: fina, lapte, zahar, ulei, oua, piersici, visine, pesmet, gris, lamaie, zahar vanilat, praf de copt, sare, ciocolata de menaj.

Ingrediente:Prajitura cu fructe si glazura

  • 350 g făină
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 4 ouă
  • 6 piersici
  • 2 mâini vişine
  • 50 g pesmet sau griş
  • coajă rasă de la o lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • 200 g ciocolată de menaj

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu 100 g zahăr, un praf de sare, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi adaugi treptat uleiul, ca la maioneză. Amesteci făina cu laptele şi adaugi com­poziţia peste cea de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul rămas şi cu puţină zeamă de lămâie până se întăresc, le adaugi în compoziţia de mai sus, pui praful de copt stins şi amesteci cu grijă.

Torni compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, aşezi feliile de piersici şi vişinele fără sâmburi amestecate în prealabil cu pesmet sau griş ca să nu-şi lase zeama. Dai prăji­tura la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-35 de minute.

După ce s-a copt, laşi prăjitura să se răcească, apoi o glazurezi cu ciocolată amestecată cu o lingură de ulei şi topită pe baie de aburi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.