Placintele cu sunca

Printeaza

Placintele cu sunca din: faina, lapte, oua, drojdie, sunca, cascaval, unt, gris, sare, ulei.

Ingrediente:Placintele_cu_sunca

  • 300 g făină
  • 200 ml lapte
  • 2 ouă mari
  • 15 g drojdie proaspătă sau
  • 5 g drojdie uscată
  • 200 g şuncă
  • 200 g caşcaval
  • 10 g unt
  • 2 linguriţe cu gris
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 80 ml ulei

 

Mod de preparare:

Pune făina într-un vas şi adaugă în centrul ei drojdia dizolvată în laptele uşor călduţ, ouăle, uleiul şi sarea. Amestecă.

Tapetează tava (20×20 cm) cu unt şi griş. Toarnă jumătate din cantitatea de aluat. Pudrează cu puţin gris, aşază un strat de şuncă, apoi unul de caşcaval şi iarăşi unul de şuncă.

Acoperă ultimul strat de şuncă cu aluatul rămas. Presară deasupra mac sau susan şi lasă să se odihnească aproximativ o jumătate de oră.

Bagă tava în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute. După ce se răceşte, tai-o în pătrăţele şi serveşte.

Placintele cu sunca

Placintele_cu_sunca

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.