Placintele cu carne si marar

Printeaza

Placintele cu carne si marar din: cartofi, faina, oua, sare, nucsoara, ulei, carne, ceapa, marar, sare, piper.

Ingrediente:Placintele_cu_carne_si_marar

  • 8 cartofi fierţi
  • 250 g făină
  • 2 ouă
  • un praf sare
  • nucşoară
  • ulei pentru prăjit
  • 300 g carne tocată amestec
  • o ceapă
  • 1/2 legătură mărar
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii fierţi se zdrobesc ca pentru piure şi apoi se pun ouăle, sarea şi nucşoara. Se amestecă şi se pune făina treptat.

Se amestecă formând aluatul şi adăugând făină, chiar mai multă sau mai putină fată de cantitatea scrisă, depinde de cartofi. Se adună aluatul într-o bilă şi se lasă să se odihnească până ce se face umplutura.

Intr-o lingură de ulei se căleşte ceapa, se adaugă restul uleiului şi carnea care se desface cu lingura. Se lasă pe foc să-şi schimbe culoarea şi să se rumenească bine aproximativ 15 minute.

Se trage de pe foc, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se adaugă mărarul fin tocat.

Din aluat se rup bucăţi care se întind puţin, se pune câte o lingură de umplutură, se modelează între palme şi când sunt gata se prăjesc în ulei încins. Se scot pe şervete de hârtie.

Placintele cu carne si marar

Placintele_cu_carne_si_marar

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.