Placinte cu varza si cimbru la tigaie

Printeaza

Placinte cu varza si cimbru la tigaie din: făină albă, drojdie, zahăr, sare, apă minerală, varza alba, piper alb macinat, cimbru uscat.

Placinte_cu_varza_si_cimbru_la_tigaie

Ingrediente:

  • 800 g făină albă
  • 1 cubuleţ (40 g) drojdie
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 700 ml apă minerală

Pentru umplutură:

  • 1 varză albă mare
  • sare
  • piper alb măcinat
  • cimbru uscat mărunţit

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un cas­tron. Faci în mijlocul ei o adâncitură în care pui drojdia, în prealabil ames­tecată cu 100 ml apă crescut maiaua, adaugi ingredientele rămase şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl laşi să crească 1 oră.

Pentru umplutură, dai varza pe răzătoarea mare, o freci cu puţină sare, iar după 10 minute o storci şi o căleşti în ulei încins.

Spre sfârşit, potriveşti gustul de sare, piper şi Laşi varza să se răcească.

Iei aluat cu lingura şi întinzi pe planşetă pătrate cu latura de aproximativ 10 cm, groase de 4-5 mm, pe care pui câte 2 linguri cu varză. Le pliezi pe jumăta­te, presându-le uşor pe margini.

Prăjeşti plăcinţelele în baie de ulei încins, pe ambele părţi. Le scoţi pe şerveţele absorbante.

Sunt delicioase atât calde, cât şi reci.

Placinte cu varza si cimbru la tigaie

Placinte_cu_varza_si_cimbru_la_tigaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.