Placinta cu varza

Printeaza

Placinta cu varza

Placinta cu varza

Ingrediente:

  • 150 ml ulei
  • 1200 kg făină
  • 30 g drojdie
  • 150 ml apă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1,5 kg varză
  • 175 ml ulei
  • piper
  • 200 g ceapă
  • brânză sărată

 

Mod de preparare:

Preparăm maiaua din drojdie, apă şi puţină făină. Se lasă să crească 30 de minute, apoi adăugăm restul de făină, uleiul şi se lasă să dospească 2 ore.

Intre timp, tăiem varza fideluţă, scurgem de zeamă (dacă e murată) şi călim în ulei. Separat, călim şi ceapa, tocată peştişori, o adăugăm la varză, punem şi piper şi amestecăm bine.

Intindem aluatul pe masă în foaie potrivită, tăiem în pătrate şi ridicăm cele 4 colţuri lipindu-le prin strângere.

Le punem în tavă şi le coacem la foc potrivit. Putem înlocui ceapa cu praz tăiat rondele. Mai putem adauga în umplutură şi brânză rasă.

Placinta cu varza

Placinta cu varza1.jpg   Placinta cu varza.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.