Placinta cu varza alba

Printeaza

Placinta cu varza alba din: faina, drojdie, zahar, ulei, ou varza, ceapa, piper, boia, patrunjel.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1 kg făină albă
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 500 ml apă caldă
  • 1 lingură cu zahăr
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 ou

Pentru umplutură:

  • 1 varză, nu prea acră
  • 1 ceapă
  • piper
  • boia
  • 4 linguri cu ulei
  • 1 legătură de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, dizolvă drojdia în apă caldă şi adaugă zahărul. Amestecă bine, apoi adaugă uleiul şi apoi făina, până obţii un aluat moale, pe care îl laşi să crească la cald, 1 oră.

Intre timp, pregăteşte umplutura.

Taie varza foarte fin şi las-o la scurs.

Căleşte ceapa tăiată mărunt în uleiul încins, apoi adaugă varza şi las-o până scade zeama. Adaugă piper, boia şi pătrunjel tăiat mărunt.

Intinde jumătate de aluat într-o foaie cât mărimea unei tăvi. Pune foaia în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. întinde umplutura şi pune deasupra o altă foaie de aluat.

Unge deasupra cu ou bătut şi dă la cuptor pentru 35-40 de minute, la foc mediu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.