Plăcintă cu mure

Printeaza

Plăcintă cu mure din: mure, oua, zahar pudra, sare, faina, lapte, zahar vanilat si margarina.

Ingrediente:Placinta_cu_mure

  • 500 g mure
  • 4 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 1 praf sare
  • 80 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 60 g margarina + 20 g pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Speli murele şi le pui să se scurgă într-o sită. Aprinzi focul la cuptor. Cerni făina într-un castron. Adaugi sarea, zahărul şi ouăle. Amesteci bine cu o lingură de lemn, apoi torni puţin lapte rece, continuând să amesteci până când compoziţia devine omogenă.

Topeşti jumătate din cantitatea de margarina, fără a o pune pe foc (foloseşti cuptorul cu microunde sau o laşi din timp la topit, la temperatura camerei). Incorporezi margarina topită în aluat. Ungi un vas de Jena cu margarină. Pui în el câteva linguri de aluat crud, acoperi fundul.vasului, apoi torni aproximativ jumătate din aluat.

Dai vasul de Jena la cuptor circa 10 minute, până când compoziţia se întăreşte puţin, apoi îl scoţi şi presari fructele, după care torni restul de aluat. Pui deasupra, din loc în loc, bucăţele de margarină. Dai din nou vasul la cuptor vreme de 45 de minute.

Plăcinta trebuie să fie frumos aurită. După ce o scoţi, presari plăcinta cu zahăr vanilat. Serveşti plăcinta călduţă.

Plăcintă cu mure

Placinta_cu_mure

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • placinta cu mure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.