Plăcintă de cartofi şi curry

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta de cartofi si curry din: cartofi, mazare, ulei, ceapa, pasta de curry, seminte de mustar negru, coriandru, lamaie, foietaj si ou.

Ingrediente:Plăcintă de cartofi şi curry

  • 300 g de cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în bucăţele
  • 100 g de mazăre congelată
  • 2 linguriţe de ulei
  • o ceapă, feliată
  • 1-2 linguriţe de pastă de curry (de orice fel)
  • o linguriţă de seminţe de muştar negru
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • o mână de coriandru, mărunţit
  • un pachet de 375 g de foietaj gata preparat
  • un ou bătut

 

Mod de preparare:

Se fierb într-o oală mare cartofii pentru aprox. 8 minute, până se înmoaie. Se adaugă mazărea cu un minut înainte de a termina de fiert cartofii.

Se scurg şi se dau deoparte. Între timp, se încinge uleiul într-o tigaie. Se căleşte ceapa până se înmoaie şi prinde culoare.

Se adaugă pasta de curry şi seminţele de muştar şi se lasă la prăjit pentru încă câteva minute până ce amestecul capătă un miros puternic.

Se adaugă cu grijă cartofii şi mazărea, având grijă să nu se zdrobească. Se adaugă sucul de lămâie şi coriandrul şi se lasă să se răcorească.

Se încinge cuptorul la 200ºC. Se aşază foietajul pe o suprafaţă tapetată cu faină, cu latura mai lungă spre dumneavoastră, apoi se desface până obţineţi o formă pătrată. Se taie în 4 pătrate mai mici, care la rândul lor se taie în 2 jumătăţi egale, astfel încât să obţineţi 8 fâşii dreptunghiulare.

Se aşază 4 dintre ele pe o hârtie pentru copt, se ung marginile cu ou bătut şi se aşază în mijlocul fiecăreia câte un sfert din cantitatea de umplutură.

Se acoperă cu restul de aluat şi se lipesc marginile astfel încât să obţineţi 4 portofele perfect închise. Se ung din nou cu ou şi se lasă la cuptor 20 de minute până se înfoaie şi se rumenesc.

Dacă se dau la cuptor după ce au fost congelate în prealabil, se lasă la copt 30 de minute. Se servesc cu salată verde proaspătă şi sos picant.

Plăcintă de cartofi şi curry

Plăcintă de cartofi şi curry

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.