Placinta cu cartofi dulci

Printeaza

Placinta cu cartofi dulci din: faina, ulei, lapte, sare, sfecla, mustar, telemea.

Ingrediente:Placinta cu cartofi dulci

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 70-80 ml ulei
  • 50 ml apă
  • 50 ml lapte
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • o sfeclă mică
  • un cartof dulce
  • 2 linguri muştar iute

Pentru servit:

  • 50 g telemea sau feta

 

Mod de preparare:

Făina se pune într-un vas, i se face un gol la mijloc unde se pun sarea şi lichidele.

Se amestecă, se frământă şi se întinde o foaie care se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie. Se unge aluatul cu muştar.

Se taie cât se poate de subţire atât sfecla, cât şi cartoful, curăţate în prealabil de coajă, şi se aşază intercalat pe foaia de aluat, lăsând o margine liberă de jur-împrejur.

Se întorc marginile aluatului spre interior. Se lasă 25 de minute la cuptor şi se serveşte cu brânză deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.