Pizza cu urda si marar

Printeaza

 

O reteta gustoasa de pizza cu urda, marar, margarina, smantana, galbenusuri, faina, praf de copt, zeama de lamie, cepa verde, usturoi, oregano, sare si cascaval.Pizza cu urda si marar

Ingrediente:

  • 100 g margarina
  • 100 g smân­tână
  • 3 gălbenuşuri
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie

 

Ingrediente umplutură:

  • 300 g urdă
  • 3 albuşuri + 3 ouă
  • 1 legătură mărar
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 200 g spanac
  • 1 ceapă uscată
  • 2-3 căţei de usturoi
  • oregano
  • sare
  • 50 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Freci margarina cu smântâ­nă, pui un praf de sare şi gălbenuşurile. Pui praful de copt, albuşurile şi făina şi frămânţi un aluat molcuţ pe care-l aşezi într-o formă rotundă (cu diametrul 24 cm) unsă cu unt şi tapetată cu făină. Pregăteşti umplutura: Amesteci urda cu mărarul şi ceapa verde tocate, un praf de sare şi albuşurile bătute spumă.

Speli spa­nacul, îl fierbi în apă clocotită cu sare timp de 15 minute şi îl laşi să se scurgă. Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai mărunt şi le căleşti în ulei încins. Le iei de pe foc, laşi puţin să se răcească, le amesteci cu spanacul fiert şi tocat şi cu cele 3 ouă.

Peste aluatul din tavă întinzi compoziţia de urdă, apoi pe cea de spanac, razi caşcavalul şi dai la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pizza cu urda

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.