Mamaliga cu urda la cuptor 

Printeaza

Mamaliga cu urda la cuptor din: malai, apa, branza, cas, urda, unt.

 

Ingrediente:Mamaliga cu urda la cuptor 

  • 1 kg mălai
  • 3 l de apă
  • 200 g brânză de burduf
  • 300 g caş
  • 250 g urdă
  • sare
  • 4 linguri cu unt

 

Mod de preparare:

Faceţi o mămăligă din apă, care ajunge la punctul de fierbere, mălai proaspăt cernut şi 1 lingură cu sare.

Faceţi focul mic, lăsaţi să fiarbă 10 minute, amestecaţi cu lingura sau melesteul mişcând mâna pe lateral, dar şi de sus în jos. Lăsaţi să fiarbă 15 min şi mai amestecaţi de 2-3 ori.

Ungeţi o cratiţă cu pereţii înalţi cu 2 linguri de unt. Puneţi în formă un strat de mămăligă.

Repartizaţi brânza de burduf farâmiţată pe toată suprafaţa formei, aco­periţi cu alt strat de mămăligă fierbinte. Al doilea strat este de umplutură de urdă farâmiţată. Puneţi peste urdă bucăţele mici de unt.

Acoperiţi cu un strat subţire de mămăligă şi, peste mămăligă, puneţi caşul tăiat felii subţiri. Puneţi restul de unt şi acoperiţi cu alt strat de mămăligă.

Puneţi forma în cuptorul fierbinte pentru 20 minute.

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Mamaliga cu urda

Mamaliga cu urda si marar

O reteta de Mamaliga cu urda si marar din: malai, apa, urda, ceapa verde, smantana, marar verde, unt si sare. Ingrediente: 300 g malai 1 litru apa 500 g urda proaspata 100 ml smantana 1 legatura ceapa verde 1 legatura mare marar verde 100 g unt sare   Mod de preparare: Frecati 50 g unt […]

 

Mamaliga cu branză de vaci

Mamaliga cu branza in straturi

Mamaliga cu branza in straturi din: malai, apa sau zer, branza de burduf, cas, urda, smantana, sare, unt. Ingrediente: 1 kg mălai 3 Ide apă sau zer 200 g brânză de burduf 300 g caş 250 g urdă 1 cană cu smântână sare 4 linguri cu unt   Mod de preparare: Faceţi o mămăligă din […]

Urda de vaca cu praz si mamaliguta

Urda de vaca cu praz si mamaliguta

Urda de vaca cu praz si mamaliguta din: zer, lapte, malai, unt, apa, sare, praz sau ceapa. Ingrediente: Pentru urdă: 10 I zer rezultat din închegarea laptelui 1 I lapte Pentru mămăliguţă: 300 g mălai 1 lingură unt 1 I apă sare praz sau ceapă verde   Mod de preparare: Pregăteşti urda aşa: Pui zerul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.