Pizza cu piept de pui si rozmarin

Printeaza

Pizza cu piept de pui si rozmarin din: faina, drojdie, apa, zahar, sare, ulei de masline, prune uscate, apa, otet balsamic, ulei de masline, rozmarin, usturoi,sare, piept de pui, branza cu mucegai, ceapa rosie, piper roz.

Ingrediente blat: Pizza_cu_piept_de_pui_si_rozmarin

  • 200 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă la temperatura camerei
  • 125 ml apă
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 linguri ulei de măsline

Ingrediente topping:

  • 1 cană de prune uscate fără sâmburi
  • 3 linguri apă
  • 1 lingură oţet balsamic
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 praf rozmarin uscat
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/2 linguriţă sare
  • 150-200 g piept de pui la grătar
  • 80 g brânză cu mucegai albastru
  • 1 ceapă roşie
  • piper roz

Mod de preparare:

Se prepara aluatul, se sfarama drojdia într-un castron, se adaugă zahăr, 1/3 din cantitatea de apă şi 1 lingură făină. Se amestecă şi se lasă să crească 15 min.

Apoi se toarnă făina cernută, sare, ulei de măsline şi restul de apă.

Se frământă, apoi se acoperă cu un prosop textil şi se lasă la loc călduţ 1 oră.

Se întinde o foaie de aluat pe planşeta tapetată cu făină şi se decupează cercuri de 8 cm diametru.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se pasează prunele cu apă, oţet, ulei, rozmarin, usturoi şi sare; cu acest piure se ung blaturile.

Se aşază deasupra carnea şi brânza, tăiate cubuleţe, precum şi ceapa tăiată felii.

Se presară piper proaspăt pisat. Se coace cca 8 min. în cuptorul încins la 190 °C. Se servesc fierbinţi.

Pizza cu piept de pui si rozmarin

Pizza_cu_piept_de_pui_si_rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.