Piure de spanac cu smântână

Printeaza

O reteta de piure de spanac cu smantana din: spanac, unt, faina, lapte, sare, smantana, zeama de lamaie si piper.

Ingrediente:Piure de spanac cu smântână

  • 1 kg spanac
  • 75 g unt
  • 50 g faina
  • 1/4 l lapte
  • sare
  • 100 g smantana
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • putin piper

 

Mod de preparare:

Cureti spanacul, îl speli în mai multe ape şi îl pui la fiert 8-10 minute în apă clocotită cu sare. Strecori spanacul, îltreci prin apa rece si il lasi la strecurat. Duupa ce s-a scurs bine, treci spanacul prin sita sau prin masina de tocat.

Pui o cratiţă cu puţin unt pe plită, adaugi făina şi laşi până începe să se coloreze puţin făi¬na, adaugi spanacul şi amesteci 5-6 minute, după care pui lapte¬le fierbinte. Adaugi sare, zeama de lămâie şi, eventual, piper, smântână şi laşi să dea în câte¬va clocote. Serveşti spanacul cu ochiuri şi cu frigănele, stropindu-l cu unt proaspăt topit.

Piure de spanac cu smântână

Piure de spanac cu smântână

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • piure de spanac
  • piure de spanac cu smantana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.