Piure de cartofi şi măsline negre

Printeaza

O reteta de piure de cartofi si masline negre din: cartofi, unt, praz, supa de legume, masline, sare, piper, patrunjel si rosie.

Ingrediente:Piure de cartofi şi măsline negre

  • 350 g cartofi albi
  • 40 g unt
  • 1 bucata praz
  • 500 ml supa concentrata de legume
  • 8-10 masline negre in ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat
  • 1 rosie

 

Mod de preparare:

Curăţă şi taie cartofii rondele subţiri şi pune-le peste praz. Prăjeşte-le câteva minute, apoi toarnă supa fierbinte în fir subţire. Lasă totul să fiarbă până când se înmoaie cartofii. Pasează fiertura cu mixerul până când obţii un piure moale. Adaugă măslinele bine scurse şi tăiate mărunt cu un cuţit ascuţit, sărează şi piperează, după gust.

Lasă compoziţia să se răcească şi aromatizează, după preferinţă, cu pătrunjel tocat sau cu pulpa de la o roşie cu­răţată de pieliţă, tocată mărunt.

Foloseşte acest sos ca garnitură sau condiment pentru salate sau preparate pe bază de legume. Poţi să-l pui alături de mâncare ori să-l torni direct peste ea cu ajutorul unei linguri mari pentru sosuri.

Piure de cartofi şi măsline negre

Piure de cartofi şi măsline negre

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.