Piept şi ciocănele cu sos jamaican

Printeaza

Piept şi ciocănele cu sos jamaican din: piept de pui, ciocanele, sos jamaiocan, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi, bere blonda, ketchup, boabe de coriandru, zahar brun, usturoi, ardei iute, cimbru, ceapa verde, scortisoara, nucsoara.

Ingrediente:Gratar din Piept şi ciocănele cu sos jamaican

  • 4 jumatati de piept de pui cu os, fara piele
  • 4 ciocanele, fara piele
  • 1/2 ceasca sos jamaican
  • 1 ceasca ceapa taiata rondele subtiri
  • 1/4 ceasca zeama de lamaie
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1/2 ceasca bere blonda
  • 3 linguri ketchup
  • 1 lingura hot sauce

sos jamaican:

  • 1/2 ceasca boabe de coriandru si piper de diverse culori, macinate mare
  • 1 1/2 cesti zahar brun
  • 8 catei de usturoi
  • 4-5 ardei iuti mici, rosii
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 legaturi medii de ceapa verde
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • sare dupa gust
  • sos de soia

 

Mod de preparare:

Pregătiţi întâi sosul. Puneţi în blender toate ingredientele; turnaţi sos de soia, atât cât e necesar să umezească un pic ingredientele. Procesaţi cu viteză mare, până devine o pastă omogenă, destul de groasă. Amestecaţi într-o pungă mare de plastic  1/4 ceaşcă sos jamaican cu ceapa, lămâia, sarea, piperul şi usturoiul.

Puneţi înăuntru carnea şi închideţi punga. Agitaţi punga, să se ungă bine carnea, şi lăsaţi în frigider peste noapte. Amestecaţi 1/4 ceaşcă sos jamaican cu berea, ketchupul şi hot sauce. Frigeţi carnea cca 20 min, întorcând-o şi ungând-o frecvent cu sosul cu bere.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.