Piept de curcan cu rosii

Printeaza

Piept de curcan cu rosii din: file de piept de curcan, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, cimbru, rosii cherry, vin alb.

Ingrediente:Piept de curcan cu rosii

  • 400 g file de piept de curcan fara piele, taiat in 12 bucati
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 5 fire de cimbru
  • 350 g rosii cherry
  • 170 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Se sărează şi se piperează carnea şi se prăjeşte de jur-împrejur într-o tigaie de teflon unsă cu puţin ulei de măsline. Se taie ceapa felii şi se toacă usturoiul; se adaugă la carne şi se prăjesc împreună.

Se aşază carnea într-o tavă şi se repartizează de jur-împrejur fire de cimbru şi roşii cherry tăiate jumătăţi.

Se toarnă vinul. Se încinge cuptorul la 180 °C şi se acoperă tava cu un capac sau cu folie de aluminiu. Se coace totul timp de cca 35 min. Cu 8-10 min. înainte de a fi gata friptura, se scoate capacul de deasupra, ca să se rumenească puţin carnea.

Eventual se oferă alături o garnitura de orez brun.

Piept de curcan cu rosii

Piept de curcan cu rosii

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din pieptul asta de curcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.