Perisoare in sos de rosii cu telina

Printeaza

Perisoare in sos de rosii cu telina din: piept de curcan, ceapa, orez, ou, paine, lapte, sare, piper, rosii, ulei, faina, zahar, frunze de ţelină.

Perisoare_in_sos_de_rosii_cu_telina

Ingrediente pentru perişoare:

  • 1 piept de curcan
  • 1 ceapă
  • 1 ceşcuţă cu orez fiert
  • 1 ou
  • 2-3 felii de pâine
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru sos de roşii:

  • 1 kg roşii
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu făină
  •  1 linguriţă cu zahăr
  • câteva frunze de ţelină
  • sare

Mod de preparare:

Trece carnea prin maşina de tocat împreună cu cea­pa. Amestec-o apoi cu orezul fiert, pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă şi oul bătut cu un praf de sare şi piper.

Cu palmele umede, modelează perişoare şi fierbe-le în apă cu sare. între timp, opăreşte roşiile, decojeşte-le şi trece-le printr-o sită deasă.

Lasă pe foc să fiarbă cam 15 minute. Rumeneşte făina în ulei, după care stinge cu sucul de roşii fierbinte. Potriveşte gustul de sare şi zahăr după gust.

Adau­gă frunzele de ţelină tocate fin şi mai lasă pe foc câteva minute, până se îngroaşă sosul. Serveşte perişoarele cu sosul de roşii.

Perisoare in sos de rosii cu telina

Perisoare_in_sos_de_rosii_cu_telina

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.