Paste picante cu rosii

Printeaza

Paste picante cu rosii din: ardei iute, unt, paste cu rosii, sare, parmezan, patrunjel, piper asortat.

Ingrediente:Paste_picante_cu_rosii

  • 1 ardei iute
  • 80-100 g unt
  • 500 g paste cu rosii
  • sare
  • 80 g parmezan
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • patrunjel verde
  • piper asortat proaspat macinat

 

 

Mod de preparare:

Se curata ardeiul iute de cotoare si seminte si se toaca pulpa. Se taie untul rece in bucatele si se topeste intr-o craticioara; se lasa sa fiarba la foe moale, cca 10 min.

Se trece apoi printr-un tifon umed si se reaseaza in tigaie. Se incinge untul astfel clarificat si se adauga ardeiul iute; se prajeste.

Intr-o oala mare se pune la fiert o cantitate mare de apa cu sare.

Cand docoteste, se adauga pastele si se lasa sa fiarba al dente (cca 8 min.), conform indicatiilor de pe ambalaj.

Se lasa apoi sa se scurga (pastrand cca 80 ml din apa de la fiert). Pastele se tree prin jet de apa rece si se scurg din nou.

Se incinge untul picant intr-o tigaie mare si adanca si se adauga pastele; se prajesc putin si se toarna apa de la fiert.

Se presara apoi 2 linguri de cascaval ras si se amesteca pana ce amestecul ajunge sa inveleasca pastele.

Se repartizeaza imediat pe farfurii si se presara restul de cascaval, patrunjel si piper.

Paste picante cu rosii

Paste_picante_cu_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.