Paste cu legume de vara si pancetta

Printeaza

O reteta de paste cu legume de vara si pancetta din: dovlecei, vanata, rosii, usturoi, ulei de masline, penne, pancetta, parmezan si frunze de busuioc.

Ingrediente:

  • 3 dovlecei, taiati pe jumatate si feliati
  • 1 vanata mare, taiata rondele, apoi feliata
  • 400 g de rosii prunisoara mici, taiate pe jumatate
  • 8 catei de usturoi, necuratati
  • 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit
  • 400 g penne
  • 140 g pancetta, taiata cubulete
  • 25 g parmezan ras, plus extra pentru servire
  • 1 mana frunza de busuioc

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se pun legumele şi usturoiul într-o tavă încăpătoare, aşezate într-un singur strat, se amestecă totul cu ulei şi se asezonează. Se dă la cuptor 35 de minute, amestecând după primele 20 de minute.

Intre timp, se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Se păstrează o parte din apa în care au fiert, apoi se scure bine. Se pune pancetta cu puţin ulei în cratiţa în care au fiert pastele.

Se rumeneşte puţin, timp de 2-3 minute, apoi se adaugă pastele scurse, parmezanul, legumele coapte şi câteva linguri din apa în care au fiert pastele.

Se rup frunzele de busuioc şi se amestecă împreună cu celelalte ingrediente. Se serveşte totul cu frunze de busuioc presarate si parmezan.

Paste cu legume de vara si pancetta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.