Pasta de rosii si nasturel

Printeaza

O reteta simpla de pasta de rosii si nastural din: rosii, castravete, otet de sherry, ceapa verde, ardei gras rosu, gelatina, ulei de masline, cateva fire de nasturel si paine neagra de secara

Ingrediente:Pasta de rosii si nasturel

  • 400 g roşii cubuleţe din conservă
  • 75 g castravete, tăiat mare
  • 1 ardei gras roşu, tocat mare
  • 2 pliculeţe de gelatină
  • ulei de măsline pentru uns
  • 1 ceapă verde, tocată mare
  • 2  linguri oţet de sherry
  • 75 g năsturel, tocat
  • sare şi piper negru

ornare:

  • câteva fire de năsturel

garnitură:

  • pâine neagră, pâine de secară

 

Mod de preparare:

Se piurează roşiile, castravetele, ardeiul gras, ceapa verde şi oţetul, folosind un blender sau un mixer Se transferă într-un castron mare. Se adaugă năsturelul (nu se piurează pentru că se face apos). Se potriveşte gustul.

Se pun 3 linguri de apă într-o ceaşcă, apoi se toarnă pliculeţele cu gelatină, se lasă 5 minute până când devine spongioasă. Se pune cana într-un vas cu apă fierbinte, până când gelatina devine clară şi lichidă. Se toarnă în piureul de roşii, lăsând-o să curgă uniform şi amestecând pentru a omogeniza amestecul.

Se ung cu ulei 4 forme de 200 ml fiecare. Se pune cu lingura amestecul în forme. Se răcesc timp de I oră sau până când se întăresc. Pentru a scoate pasta din forme, se scufundă în apă fierbinte, apoi se răstoarnă pe o farfurie. Se ornează cu năsturel şi se serveşte cu pâine.

Pasta de rosii si nasturel

Pasta_de_rosii_si_nasturel

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.