Pappardelle cu carne de iepure

Printeaza

Pappardelle cu carne de iepure din: ulei de masline, iepure, faina, bacon, ceapa, morcov, telina, usturoi, scortisoara, ienupar, vin, rosii, castane, pappardelle, lapte, patrunjel, parmezan.

 

Ingrediente:Pappardelle cu carne de iepure

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 iepure, tranşat
  • 2 linguri de făină
  • 200 g de bacon afumat, tăiat în cuburi
  • 1 ceapă tocată fin
  • 1 morcov tocat fin
  • 1 tulpină de ţelină Apio, tocată fin
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
  • 1 linguriţă boabe de ienupăr, zdrobite
  • 3 foi de dafin
  • 2 crenguţe de rozmarin, doar frunzele, tocate
  • 200 ml de vin roşu
  • 1 cub pentru supă de pui
  • 2 conserve a 400g de roşii tocate
  • 200 g de castane deja gătite, tocate grosier
  • 400 g de pappardelle
  • 3 linguri de lapte
  • coaja de la 1/2 portocală sau 1 clementina
  • 0 legătură mică de pătrunjel, tocat
  • parmezan, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge o lingura de ulei intr-o cratita mare sau intr-o tava termorezistenta, cu capac.

Asezoneaza carnea de iepure si da-o prin faina. Pune-o in tigaie si rumeneste-o pe toate partile.

Când carnea s-a rumenit uniform, transfer-o pe o farfurie. Adaugă restul de ulei în tigaie şi cuburile de bacon şi prăjeşte-le 10 minute, până câdd sunt aurii şi crocante.

Adaugă ceapa, morcovul şi ţelina şi căleşte-le 10 minute, amestecând pentru a desprinde resturile lipite de la bază, până când legumele s-au înmuiat. Adaugă usturoiul şi mai găteşte 1 minut.

Adaugă scorţişoara, boabele de ienupăr, foile de dafin şi rozmarinul.

După 1 minut, toarnă vinul şi cubul pentru supă, fărâmiţat.

Dă în clocot la foc mic timp de 5 minute, apoi adaugă roşiile şi pune iepurele înapoi în cratiţă.

Acoperă carnea cu sos, pune capacul şi lasă totul să fiarbă lâ foc mic 2 ore, amestecând de două ori în timpul acestui interval.

Scoate iepurele din sos, amestecă şi pune din nou capacul. Continuă să fierbi sosul în timp ce desprinzi carnea de pe oase cu ajutorul a 2 furculiţe.

Indepărtează oasele şi adaugă carnea înapoi în tigaie, împreună cu jumătate din castane.

Găteşte sosul, neacoperit, 30 de minute, până când se reduce şi obţii un sos gros şi cremos.

Adaugă restul de castane. In acest moment, poate fi răcit şi lăsat la frigider peste noapte sau congelat până la 2 luni.

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Adaugă laptele, coaja de portocală şi pătrunjelul în sos, amestecă şi reîncălzeşte-l, dacă l-ai răcit.

Când pastele sunt gata, adaugă-leîn sos şi mai găteşte totul 1 minut. Serveşte-le cu parmezan ras deasupra, dacă vrei.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.