Panna cotta cu litchi si mango

Printeaza

Panna cotta cu litchi si mango din: litchi, mango, smantana pentru frisca, lapte, zahar, agar-agar, scortisoara, anason, cardamom si zahar vanilinat.

 

Ingrediente:Panna_cotta_cu_litchi_si_mango

  • 200 g litchi
  • 1 mango bine copt
  • 400 ml smântână pentru frişcă
  • 50 ml lapte
  • 120 g zahăr
  • 2 linguriţe praf de agar-agar
  • 1-2 batoane de scorţişoară
  • 2 steluţe de anason
  • câteva fructe de cardamom
  • 1 plic zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Decojeşti fructele litchi şi le îndepărtezi sâmburii. Le fierbi împreună cu zahărul, scorţişoara, anasonul, cardamomul, obţinând un compot concentrat. Pasezi totul cu ajutorul unui blender, rezultând un piure fin de litchi, peste care adaugi o linguriţă de agar-agar şi pui din nou pe foc, pentru 1-2 minute.

Cureţi de coajă mango şi îl pasezi cu un blender, pentru a obţine un piure. Amesteci piureul de mango cu o linguriţă de agar-agar, puţină apă şi le pui la fiert, la foc mic, pentru 1-2 minute.

Pui într-un vas, la foc mic, smântână pentru frişcă, laptele, zahărul şi zahărul vanilinat şi amesteci până aproape de punctul de fierbere. Impărţi amestecul de frişcă în 2 părţi egale. Incorporezi în jumătate piureul de litchi, iar în smântână rămasă, pe cel de mango.

Pui în forme individuale, în straturi, cele două creme. Serveşti după ce ai păstrat formele la rece 3-4 ore.

 

 

Panna cotta cu litchi si mango

Panna_cotta_cu_litchi_si_mango

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.