Pandispan cu jeleu de rubarba si lamaie

Printeaza

Pandispan cu jeleu de rubarba si lamaie din: oua, zahar, unt, faina, praf de copt, rubarbă, zahăr vanilat, coaja şi zeama de lămâie.

Ingrediente:Pandispan_cu_jeleu_de_rubarba_si_lamaie

  • 7 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt

Pentru jeleu:

  • 6 tulpini de rubarbă
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja şi zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Pentru jeleu, cureţi puţin tulpinile de rubarbă, le tai în cubuleţe şi le fierbi la foc mic împreună cu zahă­rul, zahărul vanilat, coaja şi zeama de lămâie. Amesteci până când ru­barba se înmoaie şi se transformă în jeleu.

Baţi ouăle spumă tare la bain-marie, apoi adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare până obţii o spumă omogenă, lucioa­să.

Când spuma şi-a tri­plat volumul, iei vasul de pe foc şi adaugi treptat untul, în prealabil topit în cuptor, apoi făina cernută împreună cu praful de copt şi amesteci uşor, de jos în sus.

Torni aluatul într-o tavă de 25×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt. Din loc în loc, pui cu linguriţa mici grămăjoare de jeleu.

Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul pre- încălzit, pentru circa 30 de minute. Porţionezi prăjitu­ra după ce s-a mai răcit.

Pandispan cu jeleu de rubarba si lamaie

Pandispan_cu_jeleu_de_rubarba_si_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.