Ouă ciuperci

Printeaza

Ouă ciuperci din: salata a la rus, oua, sare, unt, patrunjel, maioneza, salata verde.

 

Ingrediente:Ouă ciuperci

  • salată a la rus
  • ouă
  • sare
  • unt
  • pătrunjel
  • maioneză
  • salată verde

 

Mod de preparare:

Se prepari un postament de salată peste care se aşază ouă răscoapte tăiate puţin la un capăt, ca să poată sta in picioare.

Se aleg roşii mai mici, cărora li se taie în partea codi­ţei cate un căpăcel, atît cît să permită să se scobească miezul cu o linguriţă.

Se lasă roşiile să se scurgă de zeamă cîteva minute apoi se sărează şi se umplu pe jumătate cu salată rusească.

Se aranjează frumos fiecare roşie pe cîte un ou, obţinindu-se forma de ciuperci.

Se confecţionează din celofan un cornet, care se taie foarte puţin la vîrf. Se introduce în acest cornet puţin unt (care trebuie să fie moale) şi strîngîndu-l uşor pentru a îm­pinge untul, se picură pe suprafaţa roşiilor, care imită pălă­ria ciupercilor, mici puncte, care dau aspectul petelor albe de pe ciuperci.

In spaţiul dintre ouă, peste salata care formează pos­tamentul, se presară pătrunjel verde tăiat mărunt.

Se mode­lează cu maioneză şi se decorează de jur împrejur cu toi de salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.