Ossobuco cu felii de carne de vita

Printeaza

Ossobuco cu felii de carne de vita din: faina, sare, piper, pulpa de vita, ulei, usturoi, ceapa, morcovi, telina, vin alb, supa, rosii, pasta de tomate, zahar si sos gremoleta.

 

Ingrediente:Ossobuco_cu_felii_de_carne_de_vita

  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 4 felii pulpa de vita (a 200 g)
  • 3 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 150 g telina
  • 200 ml vin alb
  • 150 ml supa
  • 1 conerva rosii bucati
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1/2 lingurita zahar
  • sos gremoleta (amestec de verdeata si condimente): 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel, 2 lingurite coaja de lamaie

 

Mod de preparare:

Condimentaţi făina, daţi feliile de carne prin ea. Prăjiţi-le cea 5 minute în ulei pe fiecare parte.

Aşezaţi-le într-o formă unsă cu grăsime. Tăiaţi usturoiul şi ceapa cubuleţe şi prăjiţi-le puţin.

Tăiaţi legumele cubuleţe, amestecaţi-le cu vinul, supa, roşiile, pasta de roşii, zahărul şi fierbeţi-le cea 5 minute.

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Turnaţi amestecul de legume peste carne, acoperiţi-o şi lăsaţi-o cea 2 ore la cuptor.

Lăsaţi carnea la cuptor alte 30 de minute fără capac. Tocaţi pătrunjelul şi usturoiul şi amestecaţi-le cu coaja de lămâie.

Presăraţi-le peste carne înainte de seirvire.

Ossobuco cu felii de carne de vita

Ossobuco_cu_felii_de_carne_de_vita

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.