Osso Buco

Printeaza

Osso Buco din: ciolan de vitel, unt, cepe, morcovi, telina, usturoi, sare, piper, faina, ulei de masline, vin alb, supa de mita, rosii, cimbrisor, busuioc, dafin, patrunjel si coaja de lamaie.

Osso Buco

 

Ingrediente:

  • un ciolan de viţel de 3 kg
  • 100 g unt
  • 3-4 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 4-5 rămurele de ţelină
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • făină
  • 200 ml ulei de măsline
  • 1/4 l vin alb, sec
  • 200 ml supă de vită
  • 3 roşii mari
  • cimbrişor
  • frunze de busuioc uscate
  • 2 foi de dafin
  • pătrunjel verde
  • coajă rasă de lămâie


Mod de preparare:

Alegeţi un vas special cu fundul dublu din tuci ori din teflon, suficient de mare, care poate fi acoperit cu capac etanş.

Aici topiţi untul pe foc domol şi când acesta începe să se spumeze, adăugaţi morcovii, ceapa, ţelina şi usturoiul, toate tocate cât mai fin.

Lăsaţi să se soteze legumele timp de 10-15 minute, amestecând din când în când pentru ca acestea să se rumenească potrivit.

Tăiaţi ciolanul în 8-10 bucăţi, folosindu-vă de un ferăstrău special pentru bucătărie.

Daţi carnea cu sare şi piper, treceţi bucăţile prin făină, apoi puneţi-le în vasul cu ulei fierbinte. Pe măsură ce se rumenesc, aşezaţi-le în vasul cu legume călite, înfierbântaţi cuptorul la 175°C.

Scurgeţi aproape toată grăsimea din vas, combinaţi-o cu vin şi fierbeţi amestecul pe foc domol. Potriviţi după gust de condimente ca: busuioc, cimbrişor, pătrunjel, foi de dafin, puneţi supa şi daţi totul în clocot.

Adăugaţi acest amestec peste bucăţile de carne pe care trebuie să le acopere. Daţi vasul la cuptor pentru o oră, până când carnea este pătrunsă şi fragedă.

Puneţi bucăţile de ciolan pe un platou la cuptor, pentru 10 minute, acoperiţi-le cu sosul din vas, pasat şi aduceţi preparatul la masă decorat cu frunze de pătrunjel şi felii fine din coajă de lămâie.

 

 

Osso Buco

Osso Buco

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.