Orez cu mere si scortisoara

Printeaza

Orez cu mere si scortisoara din: orez, apa, mere, zahar pudra, unt sau margarina, scortisoara, sare.

Ingrediente:Orez cu mere si scortisoara

  • 300 g orez
  • 900 ml apă
  • 9 mere mijlocii
  • 200 g zahăr pudră
  • 150 g unt sau margarină
  • o linguriţă scorţişoară pisată mărunt
  • sare

 

Mod de preparare:

Orezul se rumeneşte, la galben-deschis, în unt sau margarină, tumându-se apoi apă clocotindă cu puţină sare, şi se fierbe acoperit, la foc potrivit.

Intre timp, merele, curăţate de coajă, se dau pe răzătoarea mare şi se amestecă bine cu zahărul şi scorţişoara. Intr-o tavă unsă bine şi tapetată cu pesmet se aşează, alternativ, un rând de orez rece şi altul de mere, terminând cu mere.

Forma se dă la cuptor 15-20 minute. Se serveşte cu zahăr pudră deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.