Orez basmati cu piept de pui

Printeaza

Orez basmati cu piept de pui din: ulei, ceapa, piept de pui, cardamom, cuisoare, orez basmati, stafide, caise uscate, verdeata, iaurt, ulei de masline.

Ingrediente: Orez_basmati_cu_piept_de_pui

  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 4 piepţi de pui
  • 10 capsule de cardamom
  • 4 cuişoare
  • 1/2 ceaşcă orez basmati
  • 1 lingură stafide
  • 50 g caise uscate
  • 1 mână verdeţuri asortate (de exemplu ceapă verde şi coriandru)
  • 200 g iaurt
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă se încinge jumătate din cantitatea de ulei şi se prăjeşte ceapa tăiată felii, cca 10 min.

Se taie carnea de pui în cubuleţe, se sărează şi se piperează; se adaugă ulei, cardamom şi cuişoare şi se amestecă; se mai prăjesc 4 min.

Se scoate carnea pe o farfurie şi se aşază orezul în cratiţă. Se amestecă, pentru a acoperi orezul cu ulei şi se adaugă stafidele şi caisele tocate; se aşază deasupra carnea şi se toarnă 500 ml apă clocotită.

Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc foarte moale, timp de cca 20 min.

Se ia apoi cratiţa de pe foc şi se scoate capacul; se aşază pe cratiţă un prosop textil şi se lasă să mai fiarbă 10 min.

Se înglobează în orezul pregătit verdeaţa tocată şi se afânează cu furculiţa.

Se serveşte cu un sos din iaurt amestecat cu ulei de măsline.

Orez basmati cu piept de pui

Orez_basmati_cu_piept_de_pui

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.