Muschi de vită in sange cu legume de gradina

Printeaza

Muschi de vita in sange cu legume de gradina din: usturoi, sare, piper, muschi de vita, cartofi noi, fasole verde, ceapa rosie, otet de vin alb si ulei de masline extravirgin. 125 g de carne de vită (atât înseamnă o porţie) asigură un aport mare de vitamina B12.

De asemenea, este o sursă excelentă de fier şi zinc. Ceapa roşie folosită în această reţetă este sănătoasă în special pentru sistemul cardiovascular.

In afară de faptul că este bogată în fibre, conţine cantităti mari de anti­oxidant şi unul dintre flavonoizii care contribuie la reducerea riscului de boli canceroase, cardiovasculare şi de cataracte.

 

Ingrediente:Muschi de vită in sange cu legume de gradina

  • 2 căţei de usturoi tocaţi fin
  • sare şi piper după gust
  • 1 bucată de muşchi de vită de 4 cm grosime, de aproximativ 1 kg
  • 450 g cartofi noi de dimensiuni medii
  • 450 g fasole verde
  • 1 ceapă mare roşie tăiată foarte fin
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 2 lingurife ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190°C (poziţia 5). Zdrobeşte usturoiul şi piperul cu mânerul unui cuţit mai mare, până se formează o pastă.

Freacă bucata de carne pe ambele părţi cu această pastă. Se lasă deoparte.

Pune cartofii într-o cratiţă cu apă şi se dau într-un clocot. Se reduce flacăra şi se fierb la foc mic 5 minute.

Adaugă fasolea verde şi se mai fierbe totul 3-4 minute sau până când cartofii s-au înmuiat, iar fasolea este fiartă al dente.

Se scurg, se clătesc cu apă rece şi se pun într-un castron mare.

Pune ceapa într-o strecurătoare şi se clăteşte cu apă fierbinte. Se amestecă oţetul, uleiul, zahărul, sarea şi piperul într-un castronel. Se lasă deoparte vinegreta.

Incinge la foc mediu-iute un vas mare termorezistent, cât să fie foarte fierbinte, dar să nu scoată fum.

Se pune carnea şi se prăjeşte aproximativ 3 minute pe fiecare parte sau până când se rumeneşte. Se mută vasul în cuptor.

Pentru ca friptura să nu fie prea pătrunsă, se lasă 15-18 minute; ca să fie mai făcută se ţine în cuptor 20-23 de minute.

Se lasă apoi să se odihnească 5 minute, se curăţă orice urmă de grăsime şi se taie fâşii subţiri.

Pentru servit, se aranjează pe un platou cartofii, fasolea şi ceapa în jurul fripturii, apoi se stropeşte totul cu vinegreta.

Variante: Pentru o modificare de gust, cartofii se pot coace.  Se înlocuiesc cartofii noi cu 450 g de cartofi dulci, tăiaţi cubuleţe.

Se înlocuieşte fasolea verde cu mazăre dulce. Pentru o aromă mai dulceagă, se dă ceapa roşie prin otet balsamic în loc de otet de vin alb.

Muşchi de vită în sânge cu legume de grădină

Muschi de vită in sange cu legume de gradina

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • muschi de vita in sange

1 comentariu

  1. Un mare like

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.