Musaca de dovlecei si vinete

Printeaza

Musaca de dovlecei si vinete din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, patrunjel, sare.

Ingrediente:Musaca de dovlecei si vinete

  • 2 vinete
  • 4-5 dovlecei
  • 4-5 roşii
  • 2 cepe mari
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se taie foarte mărunt ceapa şi roşiile şi se înăbuşă la foc potrivit, până se înmoaie bine ceapa. Se poate pune, după nevoie, câte puţină apă.

Intre timp, se curăţă dovleceii şi vinetele. Se taie rondele de 1 cm grosime, se presară sare şi se lasă la scurs 30 de minute.

Se unge o cratiţă (tavă) cu ulei şi se tapetează cu pes­met. Se aşază un rând rondele de vinete şi un rând rondele de dovlecei.

Peste ele se toarnă jumătate din sosul făcut din ceapă şi roşii, se presară pătrunjel şi se repetă opera­ţia de aşezare a vinetelor şi dovleceilor, după care se pune sosul rămas şi se acoperă din nou cu un rând de rondele.

Deasupra se pun felii de roşii. Se lasă la cuptor 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.