Musaca de vinete si dovlecei

Printeaza

Musaca de vinete si dovlecei din: vinete, dovlecei, oua, carne tocata, marar, ceapa, ulei, suc de rosii, cimbru, foi de dafin, faina, piper, busuioc, lapte, smantana.

Ingrediente:Musaca_de_vinete_si_dovlecei

  • 3 vinete
  • 3 dovlecei
  • 2 ouă
  • 500 g carne tocată amestec de vită şi porc
  • 2-3 cepe
  • 2 legături mărar
  • 2 linguri ulei
  • 500 ml suc de roşii
  • cimbru
  • foi de dafin
  • piper
  • busuioc

Pentru sos:

  • 3 linguri făină
  • 1/2 l lapte
  • 2 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Tai vinetele şi dovleceii în rondele şi le opăreşti, apoi le scurgi.

Căleşti în uleiul încins carnea împreună cu ceapa tocată mărunt. Stingi cu sucul de roşii şi laşi să fiarbă până scade sosul.

La sfârşit, asezonezi şi sărezi după gust şi presari mărarul. Amesteci făina cu 200 ml lapte rece.

Pui la fiert ingredientele şi amesteci până se îngroaşă, după care subţiezi sosul alb cu restul de lapte şi smântână.

Pui într-un vas termorezistent, în straturi: vinete, dovlecei, carnea, apoi sosul alb, din nou legume opărite.

Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 45 de minute. La sfârşit, torni uniform ouăle bătute şi mai coci musacaua 5 minute.

Musaca de vinete si dovlecei

Musaca_de_vinete_si_dovlecei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.