Mucenici de casa cu scortisoara si nuca

Printeaza

Mucenici de casa cu scortisoara si nuca din: făină, lamaie, zahar, nuci, scortisoara.

Ingrediente:Mucenici_de_casa_cu_scortisoara_si_nuca

  • 250 g făină
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • cca 4 linguri zahăr
  • 200 g nuci măcinate
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată

 

Mod de preparare:

Se prepară în seara de 8 martie un aluat din făină, 100 ml apă călduţă şi sare. Se fac şnururi lungi şi se modelează opturi mici, care se pun la uscat peste noapte pe masa presărată cu făină.

A doua zi de dimineaţă se trec prin sită, ca să se scuture surplusul de făină. Se pune la fiert în apă cu sare; când clocoteşte, se adaugă mucenicii, eventual se ia spuma rezultată.

Se adaugă apoi coaja rasă de la 1 lămâie şi zahăr, după gust. Când mucenicii se ridică la suprafaţă, se scot şi se servesc cu tot cu zeamă, presărând nucă măcinată şi scorţişoara.

Mucenici de casa cu scortisoara si nuca

Mucenici_de_casa_cu_scortisoara_si_nuca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.