Mucenici muntenesti cu rom

Printeaza

Mucenici muntenesti cu rom din: faina, sare, oua, zahar, lamaie, nuca, esenta de rom.

Ingrediente:Mucenici muntenesti cu rom

  • 1,3 kg faină
  • sare
  • 2 ouă
  • zahăr
  • coajă de lămâie
  • nucă măcinată
  • zahăr vanilat
  • esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Se frământă o cocă tare din 1,3 kg faină, 2 linguriţe sare, 2 ouă, 500 ml apă; se întinde o foaie cam de 0,5 cm grosime şi se decupează din ea, cu aparatul special., mucenici în formă de opt.

Se lasă să se usuce.

Se fierb în apă clocotită şi, când sunt aproape gata, se adaugă zahăr, coajă de lămâie, nucă măcinată, zahăr vanilat, esenţă de rom.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.