Minieclere cu pasta de icre

Printeaza

Minieclere cu pasta de icre din: lapte, unt, faina, oua, peste afumat, maioneza, smantana, suc de lamaie, sare, piper, salata verde, rosii cherry, patrunjel, seminte de susan.

Ingrediente:Minieclere cu pasta de icre

  • 125 ml apă
  • 125 ml lapte dulce
  • 200 g unt
  • 250 g făină
  • 6 ouă
  • 250 g peşte afu­mat
  • două linguri de maioneză
  • o lingură de smântână
  • o linguriţă de suc de lămâie
  • sare
  • piper
  • salată verde
  • roşii cherry
  • pătrunjel
  • seminţe de susan

 

Mod de preparare:

Intr-un vas care nu lipeşte se pun la fiert apa, laptele, untul şi un vârf de cuţit cu sare. Când a început să fiarbă, se toarnă toată făina şi se amestecă încontinuu ca să nu se formeze cocolloaşe. Se ia vasul de pe foc şi se lasă cinci-şase minute să se ră­cească. Se adaugă ouăle pe rând, mixând bine.

Se pune compoziţia într-o pungă cu şpriţ pentru prăjituri sau într-o pungă obişnuită. Se fac grămăjoare egale pe o tavă tapetată cu hârtie de copt prăjituri unsă cu unt sau pe folie de aluminiu. Se introduce tava în cuptorul încins cu 15 minute înainte şi se coc timp de 20 de minute la foc iute sau până când au crescut şi s-au închis la culoare. Se scot din tavă şi se lasă la răcit.

Peştele se pasează, se ames­tecă bine cu smântână, maio­neza, sucul de lămâie, sarea şi pipe­rul după gust. Minieclerele se umplu cu pasta de peşte şi se servesc cu salată verde şi roşii cherry.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.