Minieclere

Printeaza

Minieclere din: apa, oua, faina, ulei, sare, zahar, lapte.

Ingrediente:Minieclere

Pentru cojile de eclere:

  • 2 căni apă
  • 8 ouă
  • 400 g făină
  • 200 ml ulei
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 4 gălbenuşuri
  • 2 albuşuri
  • 200 g zahăr + 4 linguri de zahăr
  • 150 g făină
  • 1 l lapte
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Pregăteşti cojile de ecler aştfel: pui apa la fiert şi când clocoteşte, adaugi toată făina odată, uleiul şi sarea. Amesteci energic cu o lingură de lemn, până obţii un aluat care se desprinde singur de pe lingură.

Laşi la odihnit 5 minute, apoi adaugi ouăle rând pe rând. Intr-o tavă unsă cu puţin ulei pui rulouri mici cu cornetul (sau punga) şi le coci la foc domol.

Pentru crema, freci într-un castron gălbenuşurile cu 200 g de zahăr, adaugi făina, laptele rece şi zahărul vanilat. Pui amestecul pe foc, amesteci continuu, până se îngroaşă.

Separat, baţi albuşurile spumă cu 4 linguri de zahăr, le adaugi în cremă, amestecând încet.

Tai cojile pe orizontală şi umpli cu crema de vanilie, după care le garniseşti cu ciocolată topită în bain-marie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.