Minieclere
PrinteazaMinieclere din: apa, oua, faina, ulei, sare, zahar, lapte.
Pentru cojile de eclere:
- 2 căni apă
- 8 ouă
- 400 g făină
- 200 ml ulei
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 4 gălbenuşuri
- 2 albuşuri
- 200 g zahăr + 4 linguri de zahăr
- 150 g făină
- 1 l lapte
- 3 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pregăteşti cojile de ecler aştfel: pui apa la fiert şi când clocoteşte, adaugi toată făina odată, uleiul şi sarea. Amesteci energic cu o lingură de lemn, până obţii un aluat care se desprinde singur de pe lingură.
Laşi la odihnit 5 minute, apoi adaugi ouăle rând pe rând. Intr-o tavă unsă cu puţin ulei pui rulouri mici cu cornetul (sau punga) şi le coci la foc domol.
Pentru crema, freci într-un castron gălbenuşurile cu 200 g de zahăr, adaugi făina, laptele rece şi zahărul vanilat. Pui amestecul pe foc, amesteci continuu, până se îngroaşă.
Separat, baţi albuşurile spumă cu 4 linguri de zahăr, le adaugi în cremă, amestecând încet.
Tai cojile pe orizontală şi umpli cu crema de vanilie, după care le garniseşti cu ciocolată topită în bain-marie.
Pofta buna!