Minicozonaci cu oua

Printeaza

Minicozonaci cu oua din: faina, unt, zahar tos, oua, zahar vanilat, praf de copt, lapte, fulgi de cocos, oua si sare.

Ingrediente:Minicozonaci_cu_oua

  • 200 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g zahar tos
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plicuri praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 50 g fulgi de cocos
  • 10 oua mici albe fierte tari
  • sare

 

Mod de preparare:

Baţi spumă untul moale cu zahărul şi zahărul vanilat, peste care adaugi sarea, ouăle şi făina.

Amesteci cu praful de copt. Ungi cu unt formele de cozonac mici şi le tapetezi cu făină.

Umpli formele cu aluat până la 2/3 din înălţime. Introduci ouăle în centrul fiecărui cozonăcel.

Dai formele în cuptor pentru 25-30 de minu­te, în cuptorul încălzit la 200 grade Celsius.

După ce le-ai scos din cuptor, laşi cozonăceii cam 5 minute, apoi îi scoţi cu grijă din forme.

Atenţie! Speli ouăle înainte de a le pune la fiert cu oţet diluat.

Minicozonaci cu oua

Minicozonaci_cu_oua

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Cozonac umplut cu nucă si cu cacao

Cozonaci pentru copii

Cozonaci pentru copii din: lapte, unt, oua, smochine, curmale, stafide, merisoare, goji, portocala, faina, drojdie, carob, miere, nuci, caju. Ingrediente: 125 ml lapte călduţ 75 g unt moale (82% grăsime) 2 ouă întregi 3 smochine 6-7 curmale 1 lingură stafide şi merişoare 1 lingură goji coaja rasă de la 1 portocală 550-600 g făină 1 lingură […]

Cozonaci cu mac si cocos

Cozonaci cu mac si cocos

Cozonaci cu mac si cocos din: faina, unt, oua, drojdie, lapte, sare, zahar, cacao, mac, cocos, coniac, lamaie, stafide, esenta de rom. Ingrediente: Pentru aluat: 1,100 kg făină 250 g unt 2 gălbenuşuri un ou 20 g drojdie proaspătă 200 ml lapte 1/4 linguriţă sare 5 linguri zahăr 1 1/2 lingură cacao Pentru umplutura de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.