Miel la ceaun, fiert în zer

Printeaza

Miel la ceaun, fiert în zer din: miel, ceapa, vin rosu, usturoi, condiment de legume, foi de dafin, sare, piper, zer si ulei.

Ingrediente:Miel la ceaun

  • 1 miel (de 9-10 kg)
  • 1-2 ceapa
  • 2 l vin rosu
  • 1/2 kg usturoi
  • 150 g condiment de legume
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 3 l zer
  • 1 l ulei

 

Mod de preparare:

Tai carnea bucăţi potrivite şi le pui la fiert într-o oală, împreună cu zerul. Cureţi ceapa, o tai peştişori şi o căleşti cu uleiul în ceaun. După ce carnea a fiert, o adaugi peste ceapa călită, presari condimentul de legume, piper, foi de dafin şi sare du-pă gust, torni vinul şi pui usturoiul făcut mujdei.

Fierbi totul până sca­de vinul şi se formea­ză un sos. Serveşti preparatul cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.