Legume prăjite

Printeaza

O reteta de legume prajite din: ceapa, usturoi, dovlecei, ardei rosu, boabe de porumb, ulei, sare, piper si suc de lamaie.

Ingrediente:Legume prăjite

  • 100 g ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 750 g dovlecei, taiati felii subtiri
  • 1 ardei rosu, taiat cubulete
  • 125 boabe dulci de porumb
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper
  • 2 linguri suc de lamaie sau lamaie verde

 

Mod de preparare:

Se curăţă toate legumele şi se împart în două grămăjoare egale: se vor prăji în două tranşe ca să aibă loc în tuci. Se încinge 1 lingură de ulei în tuci până când începe să scoată fum. Se începe cu câte o grămăjoară, cu ceapa care se prăjeşte 1 minut.

Se adaugă usturoiul, se amestecă o dată, apoi dovleceii, ardeiul roşu şi boabele de porumb. Se potriveşte de sare şi piper şi se mai prăjeşte totul aproxi­mativ 5 minute, până când legumele sunt pătrunse, dar sunt încă crocante şi aurii.

Se stropesc cu jumătate din sucul de lămâie sau lămâie verde şi se ameste­că. Se aşază legumele într-un castron şi se ţin la cald. La fel se pregăteşte şi cealaltă jumătate de legume.

Legume prăjite

Legume prăjite

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • legume prajite
  • legume prajite in unt

1 comentariu

  1. a fost tare aia cu boabele de porumb:))oare sta cineva sa le numere :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.