Legume dulci-acrisoare cu taitei de orez

Printeaza

Legume dulci-acrisoare cu taitei de orez din: morcovi, bulb de fenicul, cepe verzi, ardei gras roşu, tofu afumat, ghimbir, usturoi, sos de soia, miere, amestec de condimente chinezeşti, suc de ananas sau de portocale, tăiţei fini de orez, ananas din conservă (fără zahăr), nuci de Cajou.

Ingrediente:Legume_dulci_acrisoare_cu_taitei_de_orez

  • 2 morcovi
  • 1 bulb de fenicul
  • 3 cepe verzi
  • 1 ardei gras roşu
  • 200 g tofu afumat
  • 1 bucăţică ghimbir (cca 2 cm)
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • amestec de condimente chinezeşti
  • 100 ml suc de ananas sau de portocale
  • 2 linguriţe amidon
  • 200 g tăiţei fini de orez
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 150 g bucăţele de ananas din conservă (fără zahăr)
  • 75 g nuci de Cajou

Mod de preparare:

Se taie morcovii beţişoare, feniculul fâşii, iar ceapa verde rondele. Ardeiul gras se curăţă de cotoare şi se taie cuburi, la fel ca tofu. Se decojeşte rădăci­na de ghimbir şi se toacă, la fel ca usutroiul

Se amestecă sosul de soia cu miere, mirodenii şi suc de ananas sau de portocale. Se dizolvă amidonul într-o lingură de apă şi se înglobează.

Pastele se fierb în apă cu sare cca 3 min, Se trec prin jet de apă rece şî se lasă să se scurgă. Se încinge uleiul în wok. Se prăjesc înăuntru ceapa verde şi morcovii şi bupă 3 min. se adaugă ardeiul gras şi feniculul.

Se mai călesc cca 5 min,, amestecând. Se adaugă ananas, usturoi, tofu, ghimbir şi nuci de Cajou. Se adaugă sosul picant pregătit în prealabil şi, se lasă să dea în clocot, amestecând. Se adaugă pastele şi se amestecă.

Legume dulci-acrisoare cu taitei de orez

Legume_dulci_acrisoare_cu_taitei_de_orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.