Lasagna cu vinete şi ton

Printeaza

O reteta delicioasa de lasagna cu vinete si ton din: vinete, cascaval, telemea, ton, usturoi, rosii, ulei de masline, sos de rosii, sare si piper.

Ingrediente:Lasagna cu vinete şi ton

  • 3 vinete
  • 250 g cascaval
  • 120 g telemea
  • 1 cutie ton
  • 1 capatana de usturoi
  • 6 rosii
  • 7 linguri ulei de masline
  • putin sos de rosii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi puţin foile de lasagna pen­tru a nu fi prea dure. Apoi le scurgi şi le scoţi pe un şervet curat, să se zvânte. Incingi cuptorul la 220 grade Celsius.

Tai vinetele ronde­le cu o grosime de circa 0,5 cm şi le aşezi în tava mare. Le ungi cu ulei şi le laşi să se coacă timp de o jumătate de oră.

Tai roşiile rondele subţiri, razi caşcavalul şi brânza (separat, nu le amesteci). Cureţi usturoiul şi îl pisezi. Scurgi tonul. Ungi cu puţin ulei o formă termorezistentă.

Presari caşca­val ras, aşezi deasupra un strat de roşii, peste care pui o foaie de lasagna.

Peste foaie aşezi un strat de vinete. Pe fiecare, felie de vânătă pui o bucăţică de ton, puţin usturoi şi puţin sos de roşii.

Repeţi aranjamentul, terminând cu o foaie de lasagna, peste care poţi presăra toată telemeaua rasă. Dai la cuptor pentru circa 30 de minute.

Serveşti lasagna după circa 10 minute.

Lasagna cu vinete şi ton

Lasagna cu vinete şi ton

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.