Jeleu de mere cu lamaie

Printeaza

Jeleu de mere cu lamaie din: mere acrişoare, zahar, apa, zeama de lamaie.

Ingrediente:Jeleu_de_mere_cu_lamaie

  • 3 kg mere acrişoare
  • 1 kg zahăr
  • 1,5 l apă
  • zeama de la 2 lămâi

 

 

Mod de preparare:

Speli merele, le tai în sferturi, le aşezi într-un vas mare şi torni peste ele apa şi zeama de lămâie.

Le laşi să fiarbă 20 de minute, până se înmoaie fructele.

Strecori fructele printr-un tifon.

Amesteci zeama de mere cu zahărul şi fierbi, amestecând şi înlă­turând spuma. Trebuie să se lege ca o gelatină.

Torni jeleul cald în bor­cane sterilizate, le în­chizi cu capace şi le depozi­tezi în loc răcoros, cu capa­cul în jos.

Jeleu de mere cu lamaie

Jeleu_de_mere_cu_lamaie

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.