Intampina iarna cu dulceturi si compoturi sanatoase!

Printeaza

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.

Dulceata_3

Dulceata de rubarba cu capsuni

Dulceata_de_rubarba_cu_capsuniDulceata de rubarba cu capsuni din: capsuni, rubarba, zahar gelifiant, batoane de vanilie, suc de lamaie. Ingrediente: 800 g capsuni 500 g rubarba 400 g zahar gelifiant (3:1) 2 batoane de vanilie sucul de la 2 lamai   Mod de preparare: Se curata capsunile si se taie cuburi. Se curata rubarba si se spala; se…

Read more »

Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuniDulceata de capsuni din: capsuni, zahar. Ingrediente: 3 kg capsuni 1,5 kg zahar       Mod de preparare: Cantitatea de zahar poate sa varieze, in functie de cat de dulci sunt căpşunile. Pui căpşunile într-un vas mai mare, adaugi zahărul şi le laşi câteva ore la rece, apoi le pui la fiert, la foc…

Read more »

Compot de pere cu vanilie

Compot_de_pere_cu_vanilieCompot de pere cu vanilie din: pere, apa, zahar, vanilie. Ingrediente: 5 kg pere 3 litri apă 1 kg zahăr 1 baton vanilie     Mod de preparare: Într-un vas, se pun la fiert apa, zahărul şi vanilia. Se lasă până se formează un sirop. Perele se curăţă de coajă, se taie felii şi se…

Read more »

 

Compot de prune cu scortisoara

Compot_de_prune_cu_scortisoaraCompot de prune cu scortisoara din: prune, zahar, apa, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 3 litri apă 10 g cuişoare 1 baton scorţişoară   Mod de preparare: Se curăţă de codiţe şi se spală prunele. Se pun într-o oală mare zahărul, apa, cuişoarele şi batonul de scorţişoară. Se lasă la foc…

Read more »

Compot de zmeura cu menta

Compot_de_zmeura_cu_mentaCompot de zmeura cu menta din: zmeura, zahar, zeama de lamaie, apa, frunze de menta. Ingrediente: 3 kg zmeură 500 g zahăr 2 linguri zeamă de lămâie 2 litri apă 1-2 frunze de mentă     Mod de preparare: Se spală bine fructele de zmeură. Într-o cratiţă, se pune la foc zahărul, funzele de mentă,…

Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.