Compot de pere cu vanilie

Printeaza

Compot de pere cu vanilie din: pere, apa, zahar, vanilie.

Ingrediente:Compot_de_pere_cu_vanilie

  • 5 kg pere
  • 3 litri apă
  • 1 kg zahăr
  • 1 baton vanilie

 

 

Mod de preparare:

Într-un vas, se pun la fiert apa, zahărul şi vanilia. Se lasă până se formează un sirop. Perele se curăţă de coajă, se taie felii şi se curăţă de sâmburi. Apoi se pun la fiert în sirop, la foc mic, până se înmoaie.

Compotul se toarnă fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil. Se închid ermetic, apoi se învelesc cu o pătură şi se lasă la răcit, până a doua zi. Se scot şi se pun la păstrat la loc răcoros.

Compot de pere cu vanilie

Compot_de_pere_cu_vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.