Inghetata de fructe rosii

Printeaza

Inghetata de fructe rosii din: zahar tos, albusuri, frisca, capsune, zmeura, zahar pudra, bezea.

Ingrediente:Inghetata_de_fructe_rosii

  • 125 g zahar tos
  • 2 albusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g capsune
  • 100 g zmeura plus o mana pentru servit
  • 5 linguri zahar pudra
  • 3 cuiburi de bezea

 

Mod de preparare:

Tapetează cu folie alimentară o formă de chec de 1 litru, lăsând marginile să depăşească în afară şi lasă deoparte, intr-un vas pe foc prepară un sirop gros din zahăr cu 150 ml apă, lasă să fiarbă 6-7 min, fără să se coloreze. Toarnă câteva picaturi pe o farfurioară şi lasă să stea 15 secunde, ar trebui sâ fie lipicios la atingere.

Intre timp, bate albuşurile spumă tare şi încorporează siropul treptat, cu telul electric în funcţiune 4 min, până când spuma se întăreşte. Lasă să se răcească 5 min şi apoi combină cu frişca bătută spumă. Mărunţeşte fructele în tocătorul electric cu zahărul pudră şi apoi combină cu frişca, fără să omogenizezi.

Toarnă jumătate din cantitate în forma pregătită, presară jumătate din bezea, toarnă deasupra compoziţia rămasă, acoperă cu folia şi dă la congelator cel puţin 6 ore sau peste noapte. In momentul servirii, transferă îngheţata pe platoul de servit, îndepărtează folia alimentară şi presară bezeaua si zmeura rămase.

Inghetata de fructe rosii

Inghetata_de_fructe_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.