Inghetata cu fistic si crema de vanilie

Printeaza

Inghetata cu fistic si crema de vanilie din: fistic, lapte, zahar, smantana pentru frisca, crema de vanilie, esenta de migdale.

Ingrediente:Inghetata cu fistic si crema de vanilie

  • 100g de fistic decojit
  • 150ml de lapte
  • 100g de zahăr
  • 300ml de smântână pentru frişcă
  • 300ml cremă de vanilie
  • 1 linguriţă esenta de migdale

 

Mod de preparare:

Pune deoparte un sfert din cantitatea de fistic şi macină fin restul în robotul de bucătărie. Pune-l într-o cratiţă împreună cu laptele şi zahărul şi dă totul uşor în clocot, amestecând pentru a dizolva zahărul. Indepărtează lichidul de pe foc, lasă-l să se răcească, apoi ţine-l la frigider.

Toacă fin fisticul pus deoparte. Bate smântână pentru a obţine o frişcă moale. Incorporează, cu mişcări de împăturire, crema de vanilie, apoi laptele cu fistic, până când obţii o compoziţie omogenă.

Transfer-o într-o maşină de îngheţată sau pune bolul în congelator până când compoziţia îngheaţă până la 5cm pe margini. Scoate bolul şi amestecă pentru a sparge cristalele mari de gheaţă.

Congeleaz-o, apoi amestecă din nou, apoi transferă compoziţia într-un recipient rigid şi presară pe ea fisticul tocat. Ingheaţ-o complet, până când devine fermă.

Cu jumătate de oră înainte de a o servi, transferă îngheţata în frigider pentru a se înmuia puţin.

Inghetata cu fistic si crema de vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.