Ingheţată de caise cu mascarpone

Printeaza

O reteta de inghetata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte, oua, zahar vanilat si mascarpone.

Ingrediente:Ingheţată de caise cu mascarpone

  • 500 g caise coapte
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 g mascarpone

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă aşezată la bain-marie, amesteci ouăle cu zahărul şi laptele, până când se îngroaşă crema. Stingi focul şi încorpo¬rezi zahărul vanilat, apoi laşi compoziţia să se răcească.

Intre timp, alegi fructe bine coapte, pe care le cureţi de coajă şi sâmburi şi le pasezi până obţii un piure. In crema răcită, încorporezi treptat mascarpone şi piureul de caise, amestecând cu telul.

Torni amestecul într-un vas de plastic, îl acoperi cu folie de plastic şi îl introduci în congelator, pentru 4 ore. Serveşti îngheţata fie în cornete, fie în cupe, decorată cu fructe.

Ingheţată de caise cu mascarpone

Ingheţată de caise cu mascarpone

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.