Hering cu orez şi spanac
PrinteazaHering cu orez şi spanac
Ingrediente:
- 8 fileuri de hering
- 250 g orez
- o ţelină
- 300 g spanac
- două cepe
- sare, piper
- ulei de măsline
- o lingură de oţet
- un fir de cimbru
- salată de sfeclă roşie
Preparare:
Fileurile de hering se spală şi se pun într-o oală. Se adaugă oţetul, două linguri de ulei, o cană de apă şi o ceapă tăiată în rondele.
Se presară sare şi piper, se pune oala pe foc şi se fierb timp de zece minute la foc mediu. Se adaugă firul de cimbru, sie acoperă oala cu un capac şi se lasă să se pătrundă fileurile cu aroma de cimbru.
Ceapa rămasă se curăţă de foi şi se toacă mărunt. Ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe
Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, ţelina şi orezul, se călesc cinci minute, se adaugă apă cât să depăşească orezul cu două degete şi se lasă să fiarbă.
Când orezul este fiert, se adaugă spanacul spălat, sarea şi piperul după gust.
Se lasă să mai fiarbă zece minute, se opreşte focul şi se acoperă cratiţă cu un capac ca să se mai umfle orezul şi să scadă apa. Se serveşte alături de fileurile de hering calde.
Hering cu orez şi spanac
Pofta buna!
Nu prea-mi place heringul.