Preparate din peste: hering marinat

Printeaza

Heringul este un peşte gras care se adaptează foarte uşor în apele reci din nordul Europei.

El trăieşte în bancuri mari şi are o carne foarte gustoasă, fiind o ţintă predilectă a pescuitului la scară industrialâ. Acest peşte poate fi consumat prcoaspăt, dar este foarte gustos şi marinat.

De asemenea, poate fi consumat fermentat, din conservă (aceasta fiind o specialitate suedezâ) sau poate fi afumat, precum scrumbia.

Prin marinăre, carnea heringului se matureazâ sub acţiuneai enzimelor. In mod tradiţional, heringii marinaţi se păstrează câteva zile în butoaie de stejar, după ce au fost congelaţi mai întâi, pentru a elimina eventualii paraziţi.

Această tehnică de conservare a apărut în Evul Mediu în Olanda, ulterior devenind foarte populară şi în Germania, Suedia şi Anglia.

Maatjes se poate consumă pe stradă, ca gustare, fiind de altfel una din cele mai sănătoase gustări de acest fel, cu ceapă crudă şi uneori cu o felie de pâine de secară.

 

Hering marinat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.