Gratin de paste cu ciolan afumat de porc si branza

Printeaza

Gratin de paste cu ciolan afumat de porc si branza din: paste, mazare, mustar, branza, ciolan afumat de porc, pesmet.

Ingrediente:Gratin_de_paste_cu_ciolan_afumat_de_porc_si_branza

  • 400 g paste scurte
  • 140 g de mazare decongelata
  • 1 lingura de mustar, incalzit
  • 200 g branza Gruyere sau Cheddar, rasa
  • 180 g ciolan afumat de porc, carnea rupta in fasii sau sunca
  • 4-6 linguri de pesmet

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, adăugând mazărea în ultimele 3 minute. Scurge ambele ingrediente şi pune deoparte o cană de apă în care au fiert acestea, apoi răstoarnă pastele şi mazărea la loc în cratiţă.

Incinge grillul cuptorului la intensitate medie. Pune cratiţa pe foc şi adaugă mascarpone, muştarul şi o mare parte din brânză. Amestecă bine şi adaugă din apa pusă deoparte, cât este nevoie pentru a obţine un sos cremos, care să îmbrace pastele. Adaugă carnea şi asezonează după gust.

Transferă totul într-un vas termorezistent şi presară deasupra pesmetul şi restul de brânză. Ţine mâncarea sub grill 5 minute, până capătă o crustă aurie.

Gratin de paste cu ciolan afumat de porc si branza

Gratin_de_paste_cu_ciolan_afumat_de_porc_si_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.