Gogosi din aluat de paine cu cartofi

Printeaza

Gogosi din aluat de paine cu cartofi din: cartofi, faina, drojdie, lapte, zahar, oua, sare, zahar vanilinat, ulei, zahar.

Ingrediente:Gogosi din aluat de paine cu cartofi

  • 500g cartofi
  • 2 cani cu faina
  • 1 lingura cu drojdie de bere
  • 1 pahar cu lapte
  • 2 linguri cu zahar
  • 2 oua
  • sare
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 cana cu ulei
  • zahar

 

Mod de preparare:

Fierbeti cartofii in coaja, raciti-i si curataţi-i, apoi treceti-i prin masina de tocat. Amestecati piure-ul obtinut cu ouale, putina sare, faina si zaharul vanilinat. Desfaceti drojdia, acoperiţi cu zahar, frecati amestecul cu furculita pana cand devine lichida.

Puneti peste laptele nefiert, framantati un aluat vartos, pe care-1 lasati la dospit 30 minute. Intindeti foaie groasa, taiati rondele cu gura unui pahar, rumeniti in ulei incins. Scoateti pe servetele de hartie, treceti gogosile pe platou si pudrati cu zahar. Serviti gogosile calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.